Rosenmetoden

Kort om Rosenmetoden

Kroppen

Ved hjælp af indfølende berøring arbejdes der med forløsning af kroppens ubevidste muskelspændinger og fortrængte følelser.

Det er et kropsarbejde, der skaber plads til det naturlige åndedræt, giver indsigt i kroppens kundskab samt medvirker til at genfinde livsglæde og oversete resurser.

En time på briksen opleves som en afstressende stund, hvor du får indblik i sammenhængene mellem din krop og følelser.

Dit eget ønske om at føle sundhed og enkelhed i hverdagen fører via denne metode til en transformerende oplevelse, som skaber forandring i livet, også selv om sessioner kan opleves forskelligt fra gang til gang.

Kroppen husker

Kroppen har en følelsesmæssig hukommelse. Denne sidder bl.a. i de ubevidste muskelspændinger, der ofte er opstået i barndommen, når man har måttet tage sig sammen, beskytte sig eller holde sine følelser tilbage i situationer, der har været svære at rumme.

Metoden er kendetegnet ved en blid berøring, hvor terapeutens hænder ”lytter” til kroppen og retter opmærksomheden hen mod de kroniske muskelspændinger. Efterhånden som klientens krop afspændes, bliver åndedrættet dybere og giver plads til at glemte følelser, ubevidste mønstre og minder kan dukke op til bevidstheden.

Det er en vigtig proces både at kunne forstå muskelspændingen og følelsen, der førte til den, fordi det skaber indsigt i vores forhold til os selv og kroppen. Ofte føler klienten sig simpelthen mere i ét med sin krop efter en session.

På længere sigt forløses vanemæssige spændinger og gamle adfærdsmønstre. Dette giver klienten en ny frihed til at opleve øget livsduelighed og velbefindende.

Forløbet af en session kan variere meget. Nogle taler, andre er tavse. En del mærker blot en dejlig afslapning, mens andre oplever stærke følelser. Et godt resultat af en session kan være at mærke, at kroppen bagefter er i stand til at slappe af, og at man trækker vejret mere ubesværet.

Personer med fysiske lidelser kan også benytte Rosenmetoden.

Jeg arbejder gerne med personer med fysiske lidelser, men uden direkte at forsøge at kurere disse symptomer eller love helbredelse.

Rosenmetoden er til afspænding, selvindsigt og voksende livsduelighed, dette kan medføre, at der sker en generel bedring og ofte forsvinder symptomerne helt eller delvist.

En Rosenmeterapeut og klienten vil sammen ”gå på opdagelse” og finde hvor kroppen har sat sine grænser, d.v.s. muskelspændinger, tilbageholdt åndedræt m.m..

Der er ikke to mennesker, der er ens

Der er ikke to mennesker, der er ens. Heller ikke to behandlinger. Derfor er det vigtigt, at du selv er med i behandlingen fra start til slut. Den skal passe til netop dig og foregå i dit tempo.

Inden du beslutter dig for at anvende rosenmetoden, skal du gøre dig klart, at det ikke er alle mennesker og alle sygdomme, der kan behandles på den her måde. Så vær ærlig over for både dig selv og mig i vores indledende samtale.

Rosenmetoden er ikke velegnet for:

  • Børn.
  • Mennesker med svære psykiske sygdomme.
  • Personer i dyb, personlig krise.
  • Mennesker med et afhængighedsforhold til alkohol, stoffer eller medicin. Her skal man have været ude af afhængighedsforholdet i mindst et år.
 
KONTAKT
E-mail: ttforandring@gmail.com
Telefon: 29 91 65 10

Skjolds vej 5
3000 Helsingør- Nordsjælland

(20 min gang fra Helsingør station)
 


Lars Lauge Borre
Hypnotisør & Hypnoterapeut
 samt Rosenterapeut.
 
Det er ikke den stærkeste art, der overlever. Heller ikke den mest intelligente. Det er den, der er mest modtagelig for forandring.
Citat: Charles Darwin

 

 

Læs artikel fra Psykologi